Koreczki z serem feta i oliwkami

Koreczki z serem feta i oliwkami

Najprostsza przystawka na każdą imprezę. Wystarczą tylko trzy składniki i wykałaczki, trochę nakłuwania i gotowe.

Idealna przekąska także dla smakoszy oliwek.

Koreczki z serem feta i oliwkami:

Opakowanie serka feta

Słoiczek oliwek

1 laska kiełbasy

Suszony rozmaryn do posypania

wykałaczki

Wykonanie:

Kiełbasę kroimy na plasterki o grubości około 1/2 cm. Ser feta kroimy w kosteczkę o grubości około 1-1,5 cm. Na wykałaczki nakłuwamy od dołu ser feta, kiełbaskę, a od góry nakłuwamy oliwkę (jasną lub ciemną, jak kto lubi). Całość posypujemy suszonym rozmarynem i gotowe. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*